Start inrichting Chemin De Halage - Canal du Centre - Mons

dinsdag, oktober 17, 2017

In het kader van het wegherstel na plaatsing van de ondergrondse 150 kv Gouy-Ville-sur-Haine kabel zijn we van start gegaan met de werken voor de herinrichting van de Chemin de hallage langs het Canal du Centre. In nauwe samenspraak met DG02 en de andere actoren hebben we een inovatieve wegoplossing ontwikkeld die beantwoord aan de huidige noden voor gebruik.

Hierbij werd gekozen voor een hybride oplossing waarbij een onderbouw in vezelbeton wordt gekombineerd met een minimale afdeklaag in bitumineuze verharding. Hierbij wordt tegemoed gekomen aan een maximaal coomfort voor fietsers, terwijl de verhoogde draagkracht ook occasioneel zwaar transport toelaat naar de nabijgelegen lwatergebonden kaai. 

Het project Gouy-Ville-sur-Haine past binnen het kader van de opwaardering van de projecten en geplande investeringen in Henegouwen om tegemoet te komen aan de groeiende noden van de industrie. Dit is niet alleen noodzakelijk voor de economische groei van het Waalse Gewest, maar ook om een betrouwbare en duurzame stroomvoorziening voor deze regio te garanderen.

 

funderingswerken