concrete day 2023

donderdag, oktober 12, 2023

We zijn geeerd uitgenodigd te zijn door BBG (Belgische Beton Groepering) op de Concrete day 2023 als speaker. Hierbij zullen we onze ervaring delen rond het ontwerpen en realiseren van waterbalans wegen.

De workshop gaat door om 18:00 in Workshopgroep I Nieuwe technieken en kwaliteit.

Als case-studie nemen we het project nemen we de Waterbalans weg die werd geconcipieerd in opdracht van ELIA en de Stad Damme. Met de aanpassingen op de gewestelijke hemelwaterverordening die in voegen getreden is op 2 oktober 2023 wordt nu ook bij de inrichting van het openbaar domein geacht te voldoen aan het maximaal infiltreren en bufferen van hemelwater.

Naast de synergetische aanpak was vooral het hoger doel: ontharden van het  volledige openbaar domein, een absolute uitdaging. Alle facetten van de werken werden gericht op het waterbalans systeem, dat primair is voor deze bosrijke omgeving. Door het synergetisch afstemmen van alle werken is men er in geslaagd om het mogelijk te maken dat het hemelwater door alle funderingen en verhardingen direct infiltreert in de ondergrond.

In de workshop gaan we in op de toegepaste technieken en strategieën om tot een ontwerp te komen. Tevens gaan we ook in op het verloop van de werffase om tot realisatie van het project. Dit met een bijzondere aandacht naar de gekozen oplossingen voor de weginrichting en dimensionering van funderingen en verharding.