TORCK WOONSITE

In januari wordt gestart met de bouw van 60 appartementen en een handelspand rondom een ruime binnentuin. Achter de authentieke rode gevelsteen met het oude Torck naambord vind je 60 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers. Aan de zijde Liefkemeirestraat situeert zich een handelsruimte. 
 
De gebouwen worden verbonden door een aangeplante gemeenschappelijke binnentuin.  Deze krijget een semi-openbaar karakter. Hierbij wordt een blauw-groene invulling gegeven met een zone die tijdelijk het hemelwater kan bufferen in geval van hevige neerslag. 
 
Dit project kaderd in het geheel van de stadshernieuwing op oude fabriekssites. Daar waar de vroegere industriestad fabrieken en arbeiderswoningen herbergde ontwikkelen zich voortaan moderne, groene & leefbare stedelijke kernen.  Oud maakt plaats voor nieuw, maar niet zonder respect voor de rijke geschiedenis.
Bewoners genieten van de verwijzingen naar geschiedenis met de voordelen van de technieken van morgen. Die geschiedenis geeft een ziel aan de plek waar ze wonen en leven. Zo ook bij Torck. Torck is centraal gelegen, modern en duurzaam.
 
De Torck-woonsite aan het station van Deinze zal tegen eind 2021 af zijn.

in uitvoering

Van Roey Vastgoed

Ommegangstraat, Deinze

A33 architecten, JURI nv aannemingen